הקבלן: "רוצים מפתח? תחתמו על ויתור"
כתב התביעה מסביר את הסבל שעלול לעבור כל דייר בבואו לרכוש דירה חדשה. זאת, כמובן, למרות שהוא מוגן בחוק המכר דירות. בכתב התביעה טוענים הרוכשים שהקבלן סירב לאפשר להם להכנס לדירותיהם למרות שניתן לפרויקט טופס 4, והיה באיחור לא סביר ממועד המסירה הקבוע בחוזה.
לפי טענת התובעים, הקבלן התנה את מסירת המפתח בתשלום מלוא הסכום, וכן בחתימה על מסמך במסגרתו הם מוותרים על זכויותיהם לתבוע על איחור במסירת הדירות. בנוסף, הרוכשים טוענים כי הקבלן סירב להעביר להם תשלום על שכר דירה עבור כל חודש איחור במסירה כמקובל בחוק, וזאת למרות פניות חוזרות ונשנות בנושא. על הרקע הזה, נכנסו חלק מהרוכשים לתסבוכת כלכלית, משום שנאלצו לשלם תשלום כפול בכל חודש – להחזרי המשכנתא שנטלו לצורך רכישת הדירה ולשכר הדירה עבור הדירות בהן התגוררו.
הסיבה לעיכוב: מי שטיפלה בטופס יצאה לחל"ת
הקבלן ניסה לטעון שעיריית בת ים חיבלה ביכולתו לספק את הדירות בזמן על רקע משבר הקורונה. בדיון בביהמ"ש אמר בא כוחו של הקבלן: "לא היה עם מי ליצור קשר במשך חודש בעיריית בת ים. כאשר העירייה חזרה לעבודה ב-30%, אמרו לנו שהפקידה שמטפלת בטופס 4 יצאה לחל"ת". בנוסף, לטענתו, חלק מהעיכובים נגרמו על ידי רוכשי הדירות עצמם בכלל. על כך השיב עו"ד אסרף בדיון שנערך בביהמ"ש כי: "אנחנו לא ראינו אפילו שהייתה איזושהי פניה לאחת הרשויות שממנה ניתן ללמוד שיש עיכוב".